Κυριακή 30 Μαΐου 2010

OI EΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ



Καποιες φορές πάλι ένας απλός άνθρωπος,εξοργίζεται τόσο πολύ από την αδικία γύρω του,που κάνει την πιο τρελλή,τολμηρή και παράλογη πράξη!Δεν σκέφτεται κανέναν εκείνη την στιγμή.Η οικογένεια του,τα παιδιά του,η ίδια του η ζωή δεν τον ενφιαφέρουν...Νοιωθει την αδικία στο αίμα που κυλάει στις φλέβες του και ο θυμος του μετουσιώνεται σε μια φραση:Φτάνει πια!Ως εδω!ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!Τότε,αν αυτός ο άνθρωπος προχωρήσει και πιθανότατα θυσιαστει εκτός από ήρωας γίνεται και κάτι άλλο,μεγαλύτερο και πανανθρώπινο...Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ!
5 ΙΟΥΝΙΟΥ 1989
ΚΙΝΑ
Μια τεραστια διαμαρτυρία είναι ακόμα σε εξέλιξη...Ξεκίνησε από τους φοιτητές και εξαπλώθηκε σε όλες τις εργατικές τάξεις,ακόμα και στον στρατό της χώρας..Δεν ήταν ακριβώς επανάσταση ήταν πιο πολύ διαμαρτυρία και ήταν ειρηνικη.Το μονο που ζητούσαν οι άνθρωποι ήταν περισσότερη ελευθερία.
Για κάποιυς αυτό είναι παρα πολύ για να το δεχθούν....
Η πρώτη απόπειρα του στρατού να μπει στην πόλη αποκρούστηκε ειρηνικά...ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και με δάκρυα στα μάτια μίλησε με τους νεαρούς στρατιώτες που υποτίθεται υπήρχαν για να τους προστατευουν..Που πάτε?ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ?Τον πατέρα σας,την μάνα σας ή τον αδελφό σας?Κάποιοι τους πρόσφεραν νερό και φαγητό...άλλοι έφεραν και τους έδειξαν τα παιδιά τους...οι στρατιωτες δεν άντεξαν λύγισαν και γύρισαν πίσω...
Για κάποιο διάστημα όλοι ήταν στους δρόμους εκτός απο τους καθεστωτικούς..Και για αυτους η υποχώρηση του στρατού ήταν επίσης πολύ δύσκολο να αντέξουν....
Σε 10 ημέρες τα φορτηγά με τους στρατιώτες ξεκίνησαν ξανα...και τα τανκ...Όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε..Σφαγη...
Τις μέρες αυτές έγιναν πολλές πράξεις ηρωισμου,τις περισσότερες απο τις οποίες δεν θα τις μάθουμε ποτε γιατί δεν εφτασαν σε μας...Μια όμως καταγράφηκε...Ο ηρωας της ΤΙΕΝ-ΑΝ ΜΕΝ Η αλλιώς ο ΤΑΝΚ ΒΟΥ!!
ΈΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΙΘΑΝΌΝ ΤΑ ΨΏΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ,ορθωσε το αναστημα του και σταμάτησε ένα κομβόι απο τανκ.ΦΤΑΝΕΙ..ΩΣ ΕΔΩ!ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..ο ιδιος δεν εμφανιστηκε ποτε...πιθανότατα δολοφονήθηκε απο αυτους που στο βιντεο φαινεται να τον απομακρύνουν μπροστα απο τα τανκ ή εκτελέστηκε όπως πολλοί άλλοι τις επόμενες ημέρες..Η πραξη του ομως τον έκανε σύμβολο,μιας γενιας, μιας εποχης και με την δικη του μοναχικη πραξη,συμβόλισε την επανασταση των πολλών...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταθοπούλου Παναγιώτα, ψάξε και θα την βρεις. Την είδα χτες στον ύπνο μου, και μου είπε να σου πω γι' αυτήν.
Γ.

NOIZE είπε...

THN BRHKA EYXARISTO POLY....ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Kαλησπέρες...
Αν σε ενδιαφέρει...
Απαιτώ Δικαιοσύνη- Θέλω την Πατρίδα μου Λεύτερη: Γίνομαι ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΗΣ ΤΩΡΑ!
ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ", ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΕΥΡΩ.


2. ΓΡΑΨΤΕ: " Εγώ ο/η...κάτοικος ...οδός.., δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, στην υπ'αριθμόν:

ΑΒΜ: Α10/1688/27-5-10 μήνυση που κατέθεσε στη Χαλκίδα ο Δημήτριος Αντωνίου, κατά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.



3. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ.

4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.



Ενημερώστε όλους τους Έλληνες

Τώρα μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για την πατρίδα μας

Μήνυση για εσχάτη προδοσία (το κείμενο εδώ: http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/06/27/esxati_prodosia/ )