Τρίτη 29 Μαΐου 2007

A!ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ!
Να κανετε θορυβο!Με την παρουσια σας,με τις επιλογες σας,με την μουσικη,τον ερωτα,τις σκεψεις ΚΑΙ τον τροπο ζωης σας!ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

ΛΙΓΑ ??!! ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Λοιπον,ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...
Ολοι εχουμε κλιση σε κατι.Αλλος ειναι καλος σε καποιο αθλημα,αλλος στη μουσικη αλλος στα μαθηματικα,αλλος δανειζεται και δεν επιστρεφει τις γομες των συμμαθητων του οποτε γινεται γιαπης η τραπεζιτης,αλλος λεει ψεματα και καρφωνει τους συμμαθητες του και γινεται πολιτικος κ.ο.κ. Εμενα ομως μου αρεσε κατι διαφορετικο..Ο ΘΟΡΥΒΟΣ!!

Οταν ημουν λιγων μηνων ανακαλυψα οτι μπορουσα να τραγουδαω.Το πρωτο μου κοινο ηταν οι γονεις μου που παντα ετρεχαν να με ανταμοιψουν για τις ικανοτητες μου,αλλοτε με το μπιμπερο αλλοτε με την πιπιλα και καμια φορα με κουνημα μεχρι που κοιμομουν(αργοτερα εμαθα οτι φορουσαν ωτασπιδες).
Λιγα χρονια μετα το αγαπημενο μου παιχνιδι ηταν να παιρνω δυο καπακια απο κατσαρολες και να τα χτυπαω δυνατα.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να παιζω και κυνηγητο με τους δικους μου που μην κατονοωντας το ταλεντο μου, κλειδωναν την κουζινα στερωντας μου τη χαρα της φασαριας!
Αυτο συνεχιστηκε για αρκετα χρονια μεχρι που στα δωδεκα μου ανακαλυψα την ROCK!
Πρωτες κασσετες, κατι γραμμενες κασσετες των BEATLES δωρο του θειου μου που ηταν dj σε μια παλια , τοτε ακομα ντισκοτεκ.
Πρωτοι δισκοι (βινυλιο) δωρο της μεγαλυτερης ξαδελφης απο την Αθηνα ηταν οι RAINBOW-DOWN TO EARTH και ενα live τωνSTEVE MILLER BAND.Πρωτο στερεοφωνικο ενα STAREN (ολα σε ενα ενισχυτης-ραδιοφωνο-κασσετοφωνο),κατι τεραστια ηχεια RISING και ενα ONKYO πικαπ.Ολα τα εχω μεχρι σημερα.
Θυμαμαι με τη χαρα μαζευα τους φιλους μου και ακουγαμε τα ιδια βινυλια ξανα και ξανα!
Ηταν αρχες της δεκαετιας του 80 οποτε οπως ηταν φυσικο περασαμε ολοι στο ΗΕΑVY METAL.SCORPIONS-IRON MAIDEN-AC/DC-SAXON καθως και ολα τα συγκροτηματα του τοτε NWOBHM.
Εκεινη την εποχη ηταν πολυ δυσκολο να βρεις να αγορασεις κασσετες οι δισκους στο νησι μου.Τα λιγο απο ολα μαγαζια μονο κατα λαθος εφερναν rock και οι παραγγελιες ηταν δυσκολες και αργουσαν.(Δεν υπηρχε αεροδρομιο στο νησι και το καραβι εκανε με καλο καιρο σχεδον μια ημερα να φτασει στον Πειραια).
Καποια στιγμη αποφασισα να μαθω ηλεκτρικη κιθαρα.Θυμαμαι οτι μαζευα δραχμουλα-δραχμουλα το ποσο για να την αγορασω.Η ελλειψη δασκαλων μουσικης στο νησι ομως τοτε και οι ονειροκλεφτες(ξερετε ολοι σας ποιοι ειναι αυτοι) με εκαναν να το ξεχασω.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!Θα σας πω γι'αυτο παρακατω...
Καποια στιγμη τυχαια στο μοναδικο τοτε βιβλιοπωλειο του νησιου επεσε το ματι μου στο περιοδικο pop και rock.Aυτο ηταν!
Αρχισα να ενημερωνομαι.Αρχισα να ακουω ραδιοφωνο (Γ.ΠΕΤΡΙΔΗ)και να γραφω με ενα παλιο κασσετοφωνο οσα τραγουδια μου εκαναν εντυπωση στην αρχη τους η απο την εκφωνηση.Σημειωνα τα ονοματα των καλλιτεχνων και παραγγελνα οσους δισκους αντεχε η τσεπη μου απο το τοτε <<ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ>> κυριως.
Οποτε βρισκομουν με τους γονεις μου στην Αθηνα οσα χρηματα ειχα εφευγαν σε βινυλια.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να δημιουργησω μια αρκετα μεγαλη συλλογη που ακομα και σημερα συμπληρωνω απο καποιο ταξιδι η απο το INTERNET.

Αργοτερα φανταρος στην Αθηνα και στη Πατρα,σε καθε εξοδο αντι για βολτα πηγαινα στα δισκαδικα και οχι μονο γιατι ευκολα οταν αγαπας τη μουσικη,αγαπας και τις τεχνες ,τον κινηματογραφο και τα βιβλια.
Λιγο μετα την αποφοιτηση απο το μεγαλο σχολειο της λουφας και του γλειψιματος που λεγεται στρατος,μπηκε κατι αναπαντεχο στη ζωη μου.Το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

Μολις ειχε δημιουργηθει ο πρωτος ραδιοφωνικος σταθμος στο νησι μου και μετα απο ενα demo που ηχογραφησα με ενα φιλο στο ιδιο κασσετοφωνακι που ακουγα μικρος ραδιοφωνο,βρεθηκα να κανω εκπομπες.
Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι για μενα η μουσικη και κατ'επεκταση το ραδιοφωνο ειναι τροπος ζωης!Με τραγουδια αγαπημενα ξεκιναω τη μερα μου,με ραδιοφωνο για συντροφια περασα πολλες μοναχικες νυχτες απο τη σκοπια στο στρατο μεχρι τις ερωτικες απογοητευσεις μου,εγινε επαγγελμα,δημιουργια,συνοδευσε τη χαρα, τη λυπη ,τον ερωτα,το χασιμο αγαπημενων προσωπων,ειναι γιατρεια,ανακουφιση κουραγιο σε δυσκολες ωρες.ΕΙΝΑΙ ΤΟ SOUNDTRACK ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!Αλλα για αυτα θα σας πω μια αλλη φορα..

Λοιπον τι λεγαμε..α! Η σχεση μου με το ραδιοφωνο κραταει μεχρι σημερα σχεδον για περιπου 17 χρονια.Εχω κανει τα παντα απο τον δημοσιογραφο μεχρι τον εκφωνητη αγωνων ποδοσφαιρου ,εκπομπες για το σινεμα,το βιβλιο, ολα τα ειδη μουσικης ,συνεντευξεις κλπ.
Εχω γνωρισει και συνεργαστει με παρα πολλα ατομα που αγαπουσαν το μεσο και με καποια απο αυτα εχω διατηρησει τη φιλια μας.Εχω επισης πληγωθει απο ανθρωπους που εβλεπαν το ραδιοφωνο ως τροπο προωθησης συμφεροντων.Κρατησα μια σχεση ρομαντικη και ανιδιοτελης οπως πρεπει να ειναι ολες οι αγαπες για μενα.Πηρα ελαχιστα χρηματα και μονο για δουλειες <<κατα παραγγελια>>.Πηρα ομως χαρα,διασκεδαση,δημιουργικη διεξοδο.Μοιραστηκα μουσικες,αποψεις καιγνωμες με πολλους ανθρωπους.Εννοειται οτι πηρα περισσοτερα απο αυτα που προσφερα.Και τωρα, οπως τα χρονικα διαστηματα που οι ρημαδες οι υποχρεωσεις με κρατουσαν μακρια του, μου λειπει πολυ!

Και φτανουμε στο σημερα.Στα τριαντα φευγα μου βρεθηκα να μαθαινω μουσικη!Σχεδον σαν αστειο απο μια αγγελια αγορασα -επιτελους-την πρωτη μου κιθαρα!Κοστισε 65 ευρω!Σιγα-σιγα εκανα τα πρωτα μου βηματα.Σχεδον εκλαψα οταν επαιξα τo ριφ του SMOKE IN THE WATER.Πηρα τηλεφωνο την αγαπημενη μου και της ελεγα ακου!
Λιγο αργοτερα πηρα και την δευτερη μου ηλεκτρικη.Εκανα τα πρωτα μου μαθηματα με τον φιλο μου τον Μ.Συγκινηθηκα πολυ οταν οι φιλοι μου μου εκαναν δωρο και μια ακουστικη.Αργοτερα δοκιμασα και το μπασσο!Με τον ενθουσιασμο μου παρεσυρα τον φιλο μου τον Π. να κυνυγησει και αυτος το ονειρο του και να παρει τα πρωτα του ντραμς.Μαζεψα τους φιλους λοιπον και πριν λιγο καιρο καναμε με την συνοδεια μπυρας το πρωτο μας τζαμαρισμα.Οποτε βισκω λιγο χρονο ασχολουμαι με τη μουσικη.Τωρα ομως δεν ακουω μονο...παιζω κιολας.Θελω πολυ να μαθω και θα τα καταφερω!
Εχω την αγωνια ομως μην τα παρατησω.Αλλα τωρα ωριμοτερος δεν σκοπευω να αφησω τους ονειροκλεφτες να κερδισουν!
Αυτη ειναι και το εννοια μου σημερα.Παντοτε πρεπει να παλευουμε για τα ονειρα μας!Οτι κι αν συμβει δεν πρεπει να τα εγκαταλειπουμε.ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Μην συμβιβαζεστε λοιπον!Οσο και να προσπαθησουν οι γονεις σας,οι <<φιλοι>> ,ο γκομενος-α σας,το αφεντικο σας,ο δασκαλος η δεν ξερω και γω ποιος αλλος ονειροκλεφτης,ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ!

Θα τα ξαναπουμε
NOIZE
Υ.Γ.SORRY για τα πολλα εγω,εμου,εμενα αλλα επρεπε να σας συστηθω!

Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Και επειδη συνηθως κατι που αρχιζω δεν το συνεχιζω,ναμαι παλι!Δεν εφυγα ακομα!
Αll i need is a remedy-black crowes για την ωρα και τα λεμε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Αργα βραδυ αποφασισα να κανω την αρχη!Εχω μαζεψει τοσα πραγματα τοσο καιρο και τα φυλαω καλα κρυμενα..πρεπει να τα βγαλω.... θα με πνιξουν...
Ενταξει δεν ειναι ολα ασχημα.και τα καλα τα μοιραζομαι με καποιους φιλους και εδω ειδα καποιους που ειχα ξεχασει..
Παρηγορια τα λογια καποιων απο αυτους!Δεν το περιμενα στο μικρο( σε πολλους τομεις) νησι μας,να υπαρχουν ευαισθητοι...μπα μαλλον εγω τους ειχα ξεχασει.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ και χαρα και εκφραση και λυτρωση και σωτηρια και ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ..

Για τις περιπετειες μου θα αρχισω να λεω στο επομενο post.
Πρεπει να παω στο λιμανι να υποδεχθω καποιο πολυ αγαπημενο προσωπο..
τα λεμε...